Yağmurlu bi Londra sabahında Regency Cafe’de kahvaltımı yaparken bu satırları yazmak ve dün gezdiğim British Library‘yi anlatmayı çok isterdim …

Ama olmadı…

Ben İngiltere’de yağan yağmurda ıslanarak gezmeyi hayal ederken onlar bana 10 yıllık çalışma hayatımın, düzenli olarak her ayın başında aldığım maaşın, yüksek lisans öğrenciliğimin onların nazarında hiçbir öneminin olmadığını altını çizerek vurguladılar. Hayır ben burada süt, peynir, yoğurt deryası içinde yaşarken bir bardak ayranın 4 pound olduğu yerde nasıl yaşayabilirim? Burada aldığım maaşın pound karşısında hiçbir değeri yokken orada kaç gün dayanabilirim?  Neyse böyle kafamda deli sorular varken sadece 3 günlük planladığım Londra gezim başlamadan hüsranla sonuçlandı. Vize başvuru bilgilerim tazeyken belki birilerine lazım olur diye istenen belgeleri de yazıyorum buraya. Ben aşağıdaki belgeleri topladım, aldığım 4 yıllık bilgi ve belge yönetimi bölümü eğitimine yakışır şekilde dosyaladım ve vizemi kabul etmediler.  Gerisi size kalmış 🙂

Vize için gerekli belgeler:

  1. Konsolosluğun sitesinden doldurulan vize başvurusunun çıktısı (110 dolar başvuru ücretini ödedikten sonra sayfa sizi çıktı almaya yönlendiriyor.)
  2. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  3. Evlilik cüzdanı aslı ve fotokopisi
  4. Pasaportun ilk 4 sayfasının fotokopisi ve eski pasaportların işlem gören sayfalarının fotokopileri
  5. Yeni ve eski pasaportlarınızı vize şirketine vermeyi unutmayın.
  6. Biyometrik fotoğraf ve parmak izi işlemleri vize başvurusunda yapılıyor.
  7. Maaş bordrosu
  8. İş yerinizin imza sirküleri
  9. Çalıştığınız kurumdan alınan konsolosluğa hitaben yazılan vize istek yazısı  (imza sirkülerinde imzası bulunan yetkili tarafından imzalanması gerekiyor.)
  10. İş yerinizin vergi levhası ve ticari dökümleri. Vakıfta çalışıyorsanız bu belgeleri vermenize gerek yok.
  11. İş yerinizden alacağınız işe giriş belgesi
  12. e-devletten alınan hizmet dökümü
  13. e-devletten alınan askerlik durum belgesi
  14. e-devletten alınan adli sicil kaydı
  15. Öğrenci iseniz öğrenci belgesi
  16. Vukuatlı nüfus belgesi (Evliyseniz nüfus memuruna belirtin 2 tane belge veriyor)
  17. Geliş nedenini belirten ve ne kadar süre kalacağınızı belirten  konsolosluğa hitaben yazılan vize istek dilekçesi
  18. Uçak rezervasyonları
  19. Kalınacak otel bilgileri
  20. Hesabınız bulunan bankalara ait son 6 aya ait hesap  dökümü (özellikle maaş hesabı)
  21. Hesabınız bulunan banakalara ait imza sirküleri
  22. Bankanın konsolosluğa yazacağı sizinle ilgili referans mektubu (çok gerekli değil)

libralogo